Thursday, July 14, 2011

start!!!!!

untuk permuLaan

oke2. ni sem baru.
so, nk ckp psl ape? 
GosiP?
cintA? (aduh)
oke2.. 
aku nk ckp menda yg mtg ckit.
oke la, harapan aku, nk jadi doc yg terbaekkkk punya..(mybe dlm mmpi je kot)
xpe2, still harapn je toh.ahhaha.

cerita :-----

patient: doktoq, sy nk tya ni. sy rsa perot sy ni bermasalah la.
doktoq: (melihat dengan serius)
patient: saya rsa mcm kna gastrik, tp yg truk punya. sy xboleh mkn fatty food, nnt perut sy sakit sgt2.
             nk mkn kfc pon xboleh. xlalu mkn mcm dlu, berat bdn sy pon bkurg.
doktoq:  abes tu awk ingt awk kena cancer perut ke? (gelak)
patient: xde la smpai mcm tu, sy pnh bace psl ni, ada kna mgena ngn gastric ulcer. ptot x sy g cek kt hospital besar?
dengan ragu-ragu n xikhlas doktoq tu menjawab
doktoq: kalau g hospital nnt doktor akn masukkan tube mcm ni(smbil mnnjukkan stethoscope atas meja dia) eh tak2 besar lagi dari ni. nanti dia masukkan dalam mulut awk. nanti awk xnak telan benda tu pon xboleh, kena jugak telan smpai benda masuk dalam perut awk. n kebanyakkan patient xnak g cek sbb diorg xnak buat benda tu.
patient: gulp! (menelan air liur)
*info: 1)endoscopy, msukkan tube n camera utk tgk kwsn dlm prut tu 
          2) doktor tu gelak sbb- selalunya symptoms loss of appetite n loss of weight tu cancer patient la mghadapinye.

sape pkir doc cmni xwujud? ha. mtk2 aku djauhkan dr jadi cmni. komen aku,, kita ni nk jd doktoq xpyh la nk tkotkan patient mcm tu.nasihat la yg terbaek.bukan ke kije doc ni to treat the patient? org dh la mtk bantuan, mmg btol2 la tu.abes tu? macam-macam~
k k. :))

3 comments:

  1. hanis hanis hanisAugust 9, 2011 at 6:47 PM

    melawat blog cik dayah~~~ hihi~~~~muahhhh

    ReplyDelete
  2. oloh, hok tu jah ngomen? hahhaha

    ReplyDelete
  3. pah nok gano haha..selamat pagi mc'yah

    ReplyDelete

sila2